Is jouw website up to date

Het up to date houden van je website

Het up to date houden van je website

Het up to date houden van je website is een belangrijke taak voor elke ondernemer. Een website die niet regelmatig wordt bijgewerkt, kan namelijk leiden tot een lagere ranking in zoekmachines, minder bezoekers, minder conversies en een slechter imago. In dit blogbericht geef ik je enkele tips om je website up to date te houden en zo je online succes te vergroten.

Uiteraard als ondernemer log je niet echt regelmatig op de achterkant van je website, vermoedelijk weinig tot zelfs sommigen niet. Of als je zelf een online shop hebt of blog schrijft kom je er vaker op maar het echt bijhouden kan tijdrovend zijn.

Waarschuwing tekens overal.

Heb jij dan ook dat als je uiteindelijk inlogt, er allerlei update meldingen staan overal rode uitroeptekens en wat nogal niet meer? Schrik je dan ook en denk je mmm het werkt nog dus snel die artikelen updaten en sluiten die website voordat je nog meer toeters en bellen krijg!

Toch, geloof me, gaat het een keer fout en loopt je website vast waardoor je geen website meer hebt en je klanten niets meer kunnen kopen. Of nog erger zodra ze op de link van je pagina klikken krijgen ze een melding dat de link niet werkt of te wel een 404 melding etc. Weg eventuele toekomstige klant….

Is you website update

Verouderde blog pagina’s

Kom jij ook wel eens op website en dat het laatste nieuwsbericht of blog van januari 2023 was of nog erger ergens in 2019………… Besluit jij dan ook net als ik om maar even verder te kijken naar een bedrijf wat wel regelmatig iets op hun website plaatst? Dus tip: als je eenmaal begint met een nieuwspagina of blog is het belangrijk om er toch echt met regelmaat iets op te plaatsen, heb je daar geen tijd voor dan begin er gewoon niet aan of besteed het uit.  Dit voor het vertrouwen van je klanten.

Hier nog wat tips die toch echt wel belangrijk zijn voor het onderhoud van je website:

Tips onderhoud website

Tip 1: Controleer je content op actualiteit en relevantie

Een van de belangrijkste redenen om je website up to date te houden, is om je bezoekers te voorzien van actuele en relevante informatie. Je wilt immers dat je website een betrouwbare bron is voor je doelgroep. Controleer daarom regelmatig of je content nog aansluit bij de behoeften en interesses van je bezoekers, en of je geen verouderde of onjuiste informatie verstrekt.

Denk bijvoorbeeld aan prijzen, producten, diensten, contactgegevens, openingstijden, acties, nieuws, blogs, testimonials, etc. Verwijder of vervang content die niet meer actueel of relevant is, en voeg nieuwe content toe die waarde toevoegt voor je bezoekers.

Tip 2: Optimaliseer je website voor snelheid en veiligheid

Een andere reden om je website up to date te houden, is om de snelheid en veiligheid van je website te optimaliseren. Een trage of onveilige website kan namelijk leiden tot een slechte gebruikerservaring, een hoger bouncepercentage, een lagere conversieratio en een verminderd vertrouwen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig je website te testen op snelheid en veiligheid, en om eventuele problemen op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan het comprimeren van afbeeldingen, het verwijderen van overbodige plugins, het updaten van je software, het installeren van een SSL-certificaat, het maken van backups, etc.

Tip 3: Analyseer je websiteprestaties en verbeter je SEO

Een derde reden om je website up to date te houden, is om je websiteprestaties te analyseren en te verbeteren. Je wilt immers weten hoe je website presteert op het gebied van verkeer, gedrag, conversie en doelen. Door gebruik te maken van tools zoals Google Analytics en Google Search Console, kun je inzicht krijgen in de sterke en zwakke punten van je website, en kun je actie ondernemen om je website te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van je site-structuur, het optimaliseren van je titels en meta-beschrijvingen, het toevoegen van interne en externe links, het creëren van waardevolle content, het gebruiken van relevante zoekwoorden, etc.

Conclusie

Het up to date houden van je website is een essentiële taak voor elke ondernemer die online succes wilt behalen. Door regelmatig je content te controleren op actualiteit en relevantie, je website te optimaliseren voor snelheid en veiligheid, en je websiteprestaties te analyseren en te verbeteren, kun je ervoor zorgen dat je website aantrekkelijk blijft voor zowel zoekmachines als bezoekers.

Schrik je van alles wat je zojuist gelezen hebt en heb je hulp nodig bij het up to date houden van je website? Geen paniek laat het onderhoud van je website aan AvAssistance over.

Wat ik voor je doe?

  • Wekelijkse check en op updates en essentiële updates
  • Security check en performance check op week basis
  • Aanpassingen groot of klein op het de teksten van je pagina.
  • Eventueel plaatsen van nieuwe foto’s deze speciaal bewerkt zodat de snelheid van je site niet beïnvloed wordt.

Klink dit als muziek in je oren? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend adviesgesprek.